BeoSound Level

Vandaag 4 februari introduceert Bang & Olufsen de Beosound Level, een draagbare, draadloze luidspreker voor in huis die uitgerust is met Chromecast, AirPlay 2 en Spotify Connect.

De Beosound Level van Bang & Olufsen biedt volgens het bedrijf zelf een tijdloos design, ontworpen door Torsten Valeur en vervaardigd in de Factory 5 in Struer, Denemarken. De speakers beschikt over parel gestraald aluminium frame en de cover is beschikbaar in natuurlijk eiken fineer en in een naadloos gebreid donkergrijs Kvadrat textiel

De Beosound Level is een draadloze speaker en kan dus gemakkelijk door het huis gedragen worden of in de tuin geplaatst worden. De speaker beschikt over IP54-bescherming omtrent stof- en spatwaterdichtheid. De user interface is naadloos geïntegreerd in het aluminium frame en de toetsen worden geactiveerd door soft touch. Als de speaker wordt benaderd, licht hij op dankzij de geïntegreerde nabijheidssensoren die hun helderheid aanpassen aan dag en nacht.

De draadloze speaker van Bang & Olufsen beschikt over diverse oplaadmogelijkheden, inclusief een aluminium magnetische plug die naadloos op de achterkant van de luidspreker geklikt kan worden. Bang & Olufsen heeft ook een optionele muurbeugel ontworpen waarmee je de luidspreker kunt opladen terwijl je naar muziek luistert en waarmee je de luidspreker kunt loskoppelen wanneer je de muziek met je mee wilt verplaatsen.

Het apparaat ondersteunt Chromecast, Spotify Connect en Apple AirPlay 2. Ook is (optioneel) de Google Assistant aanwezig en kun je muziek afspelen via bluetooth. De bediening vindt plaats middels de bijbehorende app of de meegeleverde remote

De Beosound Level komt met 105 watt aan vermogen, geproduceerd door een ‘vijf driver luidsprekeropstelling’ met twee 4-inch woofers, één 2-inch full range driver, twee 0,8-inch tweeters en lage vervorming versterkers. De speaker analyseert volgens de afbrikant zelf de ruimte waarin hij staat en past hier de optimale audioweergave op aan. De akoestische afstemming wordt automatisch aangepast van 180-graden tot 360-graden, afhankelijk van de manier waarop Beosound Level is geplaatst. Toch moet dit niet ten kosten gaan van de accuduur. Bang & Olufsen belooft 16 uur aan muziek luisteren op normaal volume.

De luidspreker is verkrijgbaar met de nieuwe vervangbare softwaremodule van Bang & Olufsen. Deze is volgens de fabrikant voorzien van voldoende verwerkingsvermogen en connectiviteitstechnologie om nog vele jaren nieuwe prestatie-updates en functies te kunnen ontvangen. Indien de verbindings- en streamingtechnologie verouderd raken, kan deze module ook vervangen worden door de laatste versie. Dat betekent dat de luidspreker klaar is voor de toekomst door te updaten naar de nieuwste technologische standaarden.

Prijs: Vanaf € 1249,-